Arrestatieteam houdt man met nepwapen aan

woensdag 3 mei 2017

Rotterdam - Een arrestatieteam heeft een 32-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Dat gebeurde aan het begin van dinsdag 2 mei in de 2e Rosestraat. De verdachte kwam daar met zijn fiets aan en maakte zich druk om een bestelbus waar vanuit spullen werden geladen. Hij vond dat die bus weg moest. Volgens de 43-jarige bestuurder van de bestelbus richtte de verdachte daarbij een wapen op hem.

De politie begon direct een onderzoek. Getuigen hadden gezien dat de verdachte een pand was binnengegaan. Een arrestatieteam haalde alle aanwezigen, vier personen, uit het pand. Daarbij zat ook de verdachte. Hij werd aangehouden. In het pand vond de politie een nepwapen.

Politie en Openbaar Ministerie (OM) zetten vol in op de strijd tegen wapens. Al enige tijd constateert de politie een veelvuldig gebruik van (zware) vuurwapens. Bij enkele schietpartijen raakten mensen zwaar gewond of werden gedood. Vermoedelijk moet de achtergrond van de schietpartijen gevonden worden in de drugscriminaliteit. Politie en OM pakken het bezit en gebruik van wapens hard aan.

De hulp van getuigen is daarbij van groot belang. Wie weet dat een persoon in het bezit van een (vuur)wapen is, mag de politie altijd bellen via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000. Wie daadwerkelijk iemand met een vuurwapen ziet, mag altijd 112 bellen, ook ’s avonds of ’s nachts. Hoe meer vuurwapens van straat zijn, hoe beter.

Nepvuurwapens die lijken op echte vuurwapens zijn verboden. De wapenwetgeving verbiedt deze nepvuurwapens omdat ze dreigend kunnen overkomen. Als een nepvuurwapen niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, handelen agenten alsof het een echt vuurwapen betreft. In deze gevallen kan het voorkomen dat agenten iemand onder schot nemen. Het nepvuurwapen wordt in beslag genomen.

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Heerjansdam | 112 alarmeringen Heerjansdam | Goedkoop Tanken in Heerjansdam | Supermarkten in Heerjansdam | Weerbericht Heerjansdam