Brandstofdieven aangehouden na mooie tip

vrijdag 24 februari 2017

Dordrecht - De politie heeft twee mannen uit Litouwen aangehouden na een mooie tip van een alerte getuige. De aanhouding was voor diefstal van dieselolie en gebeurde op vrijdag 24 februari rond 01.00 uur op de Laan van Braets.

De politie kreeg de avond hiervoor een tip binnen van een verdachte situatie. Er stonden twee mannen met hun bestelbus geparkeerd in de bosjes bij Nieuw Groenhove. Agenten gingen hierheen en zagen dat de bestelbus vast in de modder zat. De twee mannen die bij de bus waren gaven aan dat ze aan het ‘chillen’ waren. De politie vertrouwde het niet en ging later weer kijken. De bus stond toen bij een bouwplaats

Politiemensen controleerden de twee weer en roken een sterke diesellucht. De bestelbus was helemaal afgetankt met brandstof en er stonden ook zes lege jerrycans in de wagen. In de buurt stond een graafmachine waar geen tankdop meer op zat. Op de grond bij de machine lagen brandstofresten. Voldoende reden dus om de twee mannen van 22 jaar aan te houden en een onderzoek te starten naar diefstal van de diesel uit de graafmachine.

Zo blijkt dat snel melden van verdachte situaties bij de politie heel belangrijk is. De politie is daar ook zeer blij om. Ziet u verdacht gedrag of bent u getuige van een strafbaar feit? Geef dat dan direct door aan de politie via het alarmnummer 112.

 

Andere informatie voor de politie kunt u altijd doorgeven via het nummer 0900-8844 of anoniem op 0800-7000

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Heerjansdam | 112 alarmeringen Heerjansdam | Goedkoop Tanken in Heerjansdam | Supermarkten in Heerjansdam | Weerbericht Heerjansdam